Манчестър Сити се наложи над Реал Мадрид с 4:3 в зрелищен първи полуфинал

...
Манчестър Сити се наложи над Реал Мадрид с 4:3 в зрелищен първи полуфинал
Коментари Харесай

Манчестър Сити и Реал Мадрид в зрелищен полуфинал. Кой надделя

Манчестър Сити се наложи над Реал Мадрид с 4:3 в зрелищен първи полуфинал в Шампионска лига. Серия от неточности в отбраните на двата отбора ни направи очевидци на цели седем попадения в Манчестър. 

Първата част на " Етихад Стейдиъм " мина под диктовката на домакините, които поведоха с два гола на Де Бройне и Жезус след единствено 11 минути игра. Все отново Реал съумя да отвърне на удара и в 33-ата минута Бензема понижи пасива. 

Осем минути след подновяването на играта Фил Фоудън осъществя за 3:1, а малко по-късно и Винисиус се разписа. В 74-ата минута шеметно попадение на Бернардо Силва направи резултата още по-изразителен, а головата фиеста продължи с гол от дузпа на Карим Бензема, което остави развръзката отворена.

" Гражданите " започнаха стремително и откриха резултата секунди след първия съдийски сигнал. Звездата на отбора Кевин Де Бройне се измъкна от противниковата отбрана, с цел да засече точно центриране на Рияд Марез и да разпечата вратата на Тибо Куртоа рано-рано. 

Точно девет минути по-късно Ман Сити наказа нова неточност на испанската отбрана. Бранителите на " Белия балет " застинаха и оставиха Габриел Жезус да овладее топката и с лекост да удвои задатъка на своя отбор.

В 15-ата минута Сити бе на косъм от оформянето на класиката. Фил Фоудън показва изключителна техника в преодоляването на топката и я прати в пеналтерията, където този път бранителите на Реал бяха добре подредени и съумяха да предотвратят заплахата. 

Точно след четвърт час игра Винисиус пое обещаващ пас и стреля, само че асистентът подвигна флага си. Отговорът на " жителите " бе незабавен - Бернардо Силва комбинира с Рияд Марез, който вместо да подаде към Фоудън, реши да приключва самичък и прати кълбото настрана от вратата.

В 29-ата минута страхотна контраофанзива на домакините приключи с неакуратен удар на Фоудън. Малко по-късно пристигна и първата опция за Реал. Озовал се в предни позиции, Алаба завъртя топката, само че ударът му с глава мина на милиметри от дясната греда. 

Малко по-късно Реал съумя да понижи пасива си посредством Карим Бензема. Френският национал посрещна подаване от Ферлан Менди надълбоко в наказателното поле и след положително първо допиране и помощ от гредата понижи изоставането на " Белия балет ". 

В края на първото полувреме Де Бройне стреля непосредствено от директен свободен удар, само че прати кълбото право в стената. 

Началото на втората част бе идентично със старта на първата. Сити се впусна в нахлуване, а Рияд Марез овладя магически пас на Де Бройне и стреля мощно от наказателното поле, само че нацели единствено лявата греда. След рикошета отскочилата топка стигна до Фил Фоудън, чийто удар обаче бе блокиран. 

Натискът на Сити продължи и след нова неточност на отбраната на Реал " жителите " възвърнаха двойния си задатък. Перфектен прехвърлящ пас от Фернандиньо откри Фил Фоудън, който скочи високо и с акуратен изстрел осъществя за 3:1. 

Именно Фернандиньо обаче се провали две минути по-късно, позволявайки на Винисиус да напредне с топка в крайници. Бразилският национал се възползва от празното пространство пред себе си и скапе насладата на момчетата на Пеп. 

В 68-ата минута Аймерик Лапорт засече центриране на Зинченко и с мощен удар от придвижване, ориентиран в средата на задачата, заплаши вратата на Куртоа, само че белгийският пазач се оправи.  

Петнайсетина минути преди края Зинченко бе фаулиран от Тони Кроос на границата на наказателното поле, съдията даде авантаж, което се оказа основно решение, защото топката се озова в краката на Бернардо Силва, който със замайващ изстрел с левия крайник направи резултата още по-изразителен. 

Секунди по-късно Рияд Марез се размина на косъм от петото попадение на " жителите ". Капитанът на алжирския народен тим изигра чудесно обстановката и преодоля цялата отбрана на Реал, само че завършващият му удар мина на сантиметри от вратата. 

В 80-ата минута Аймерик Лапорт игра с ръка в наказателното поле и подари дузпа на съперника. Карим Бензема се нагърби с осъществяването и с вълшебна " Паненка " се разписа за повторно в мача. 

Головите положения не стопираха дотук. В рамките на минута Рубен Диаш на два пъти се размина с кълбото и не съумя да запише името си измежду голмайсторите. 

Така двата отбора ни направиха очевидци на извънреден театър, чиято развръзка ще разберем след седмица в Мадрид. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР